Back Massage

Behandelingen | Treatments

CSS_Web_MassageMenu-05.png

TRIGGER-POINT (DRY)NEEDLING

Een myofasciaal triggerpoint (myo= spier) is een plaatselijke kramp in de spier. Het voelt aan als een harde pijnlijke plek. Het houdt de spier gespannen ook in rust. Kenmerkend voor de triggerpoint is dat het vaak op een vaste plek in de spier bevindt, waardoor het relatief makkelijk te traceren is. Een triggerpoint zit vaak op een dusdanige locatie dat het uitvalsverschijnselen creëert. Bv.: een plek in de hals kan een uitstralingspijn geven naar de boven- en onderarmen.

 

Trigger-Point (Dry)Needling is een therapie vorm die gebruikt maakt van kleine dunne naaldjes. Deze naaldjes worden in de spier geprikt waardoor de sporttherapeut een spier goed en snel kan laten ontspannen. Door de triggerpoints aan te prikken, kunnen de triggerpoints en de spier veel beter ontspannen. Maar ook de uitstralende pijn zal minder worden.

(Dry)needling is niet voor de behandeling van alle klachten geschikt. De therapeuten van Casa-Sana Sportmassage kunnen beoordelen of dry needling bij u kan helpen gedurende uw (sport)massage. In dien mogelijk, dan zullen wij dit als een add-on service aanbieden.

(SPORT)MASSAGE

(Sport)massage: is geschikt voor iedereen die spierspanning ervaren in het lichaam. Deze massage is steviger en gericht op de spieren voor de verbetering van de doorbloeding van de spieren, wat de genezing en herstelproces bevorderd.

Deep-Tissue Massage: deze aanpak is vooral effectief voor chronische belasting en samengetrokken gebieden (nek, onderrug en schouders). Wanneer er chronische spanning of letsel is, zijn er gewoonlijk verklevingen (pijnlijke en stijve weefselbanden) in spieren, pezen en ligamenten. De diepe weefselmassage werkt op het loslaten van verklevingen om pijn te verlichten en een terugkeer naar normale beweging te bevorderen.

Kies uit 45, 60 of 90 minuten massage

CSS_Web_MassageMenu-02.png

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) genoemd en is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voor komt in ons gehele lichaam in verschillende vormen.

Een bindweefselmassage is een intense massage voor het lichaam en is dus not your average massage.De massagetechniek zijn langzame strijktechnieken gecombineerd met druktechnieken, uitgevoerd bij de armen, rug, benen en de voeten. Verschillende technieken komen aan bod tijdens de behandeling en er word meestal geen olie gebruikt.

Het masseren van het bindweefsel zorgt voor verbetering van de doorbloeding. Je kunt deze massage natuurlijk ook ondergaan wanneer je gewoon van een stevige massage houdt: het is verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.

Kies uit 45, 60 of 90 minuten massage

CSS_Web_Menu_Bindweefsel-04.png

© 2011-2021 Casa-Sana-Sportmassage

Aangesloten bij